Аранђеловац – Председник општине Аранђеловац Бојан Радовић изјавио је јуче да је претходног дана и у току ноћи пало око 100 литара кише по метру квадратном у том граду, што је довело до тога да киша ујутру дође до прагова кућа Аранђеловчана, а да у току дана бујице почну да улазе у куће.

Он је за Танјуг истакао да је на територији читаве општине Аранђеловац проглашено ванредно стање.

“Најважније је да није било повређених и жртава, и овом приликом морам да се захвалим ватрогасно-спасилачким јединицама, односно Министарству унутрашњих послова, које су у од раног јутра евакуисали велики број наших суграђана“, рекао је Радовић и додао да је у бујицама био заробљен један аутобус, али да су ватрогасци успели да евакуишу све путнике из њега.

“Неки наши суграђани желели су да помогну, па у кренули трактором, али се онда тај трактор преврнуо у неки јарак, али опет су ватрогасне јединице успеле да спрече да дође до неких повреда и евентуалних жртава“, рекао је председник општине.

Навео је да Аранђеловац нема реку, али да је вода дошла из малих речица и притока, и да су Србијаводе чистиле водотокове првог и другог реда, али да ову ситуацију “није било могуће предвидети“.

“Ситуација је била заиста тешка, све се брзо одиграло. Није као 2014. када смо за неколико дана имали овакве количине падавина, а ово се све десило преко ноћи“, рекао је он.

Навео је да ће званичници ускоро поново имати састанак како би се санирала евентуална штета на инфраструктури, и како би се побринули за оне који немају смештај.

“Неки су смештај пронашли код родбине и пријатеља. Свешто буде потребно обезбедићемо преко Црвеног кршта и Центра за социјални рад“, закључио је Радовић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТВ