Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је да се тај покрет залаже за већу децентрализацију и деконцентрацију државне управе и да „вреди размислити“ о томе да Крагујевац, центар устаничке и слободарске Шумадије, поново постане главни град Србије.

Обрадовић је током посете Крагујевцу подсетио да је Кнез Милош 1818. године прогласио Крагујевац за престоницу обновљене српске државе и да су у том граду изграђани „прва црква, гимназија, скупштина, позориште, суд и индустријски комплекс модерне српске државе“.

Он је додао да је у Крагујевцу засијала и прва индустријска сијалица и да се Двери надају да ће овај град поново први донети светло демократије и правде у овом нашем времену.

Обрадовић је нагласио да је „апсолутно против даље београдизације Србије“ и закључио да Крагујевац не сме да изгуби историјску и стратешку улогу града који је стварао државу, а да ће промене у статусу Крагујевца, који постепено губи свој некадашњи значај, дух и душу, почети након промене власти на републичком и локалном нивоу.

ТопПрес/ Извор: ФоНет