Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина желе благословен и срећан Божић свим верницима широм света који овај велики празник славе по јулијанском календару. Његово Краљевско Височанство је и овом приликом разменио личне честитке са Његовом Светости Патријархом српским Г. Порфиријем и другим епископима наше цркве, каже се у саопштењу за медије.

„Поводом једног од најрадоснијих и најсветијих дана од настанка света, рођења Сина Господњег, свим грађанима Србије, Републике Српске и свим људима широм света који овај свети дан славе сутра, упућујемо наше најсрдачније честитке.

Наш традиционални поздрав за овај велики дан почиње речима „Мир Божији“. То нису само обичне речи; мир и љубав симболизују Божију вољу и одредница су живота сваког човека. Оне су и подсећање на сам дан када је Господ Исус био рођен, анђео је објавио Његово рођење, а затим је мноштво небеских војника славило Бога говорећи: „Слава на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља“.

Када своја срца отворимо за Божју љубав, онда можемо да будемо у миру са собом и са својим ближњима. У тој љубави налазимо и подршку као и сигурно уточиште, који су нам свима потребни. Ту љубав морамо да делимо са свим другим људима, са нашим ближњима. Када овај велики дан проведемо са својим породицама и пријатељима присећајући се правог значења и важности Божића, али и делећи љубав нашег Господа једни са другима, тада се заиста сећамо рођења нашег Спаситеља и славимо га.

Највише од свега моја супруга, моја породица и ја вам желимо добро здравље, пуно љубави и благостања. Нека ваши домови и ваше породице буду извор мира, топлине и љубави. Очекујући најрадоснији празник, када наше погледе упиремо ка Витлејему, да и ми будемо сведоци рођења Сина Божијег, нека мир испуни наша срца, а нада и вера пастира и мудраца који су дошли да Му се поклоне буду и наши. Нека љубав према свету који нам је дарован и љубав према нашем Творцу буду у нама, како бисмо се чистим срцем и чистом савешћу поздравили традиционалним речима поздрава, које са великом радошћу изговарам – Мир Божији, Христос се роди!”, поручио је Престолонаследник Александар.

ТопПрес