Пружање радости угроженој деци на Божић једна је од најстаријих традиција Краљевске породице Србије, која је започета још у време монархије и траје до данас. Њ.К.В. Принцеза Катарина посетила је данас три дома за децу у Београду и уручила божићне поклоне малишанима који бораве у овим установама, каже се у саопштењу.

Оно што ову донацију чини тако посебном јесте чињеница да су поклони за свако дете персонализовани, тако да свако дете добије дар у ком је тачна величина одеће и обуће, и одговара полу и узрасту детета. Поклоне који су уручени данас је са великом љубављу и посвећеношћу припремила Хуманитарна организација Лајфлајн из Чикага, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина. Великодушни донатори и добротвори, као и чланови Управног одбора Лајфлајна Чикаго и ове године су омогућили да угрожена деца у Србији и Републици Српској осете радост и љубав Божића и празничних дана.

Хиљаде поклона за Божић јуче је стигло у Краљевски комплекс, великим контејнером са одећом, обућом, играчкама, хигијенским торбицама, књигама и школским прибором. Поред дарова који су раније данас уручени деци без родитељског старања, поклони ће такође бити уручени и на традиционалним божићним пријемима у Белом Двору, који ће бити одржани сутра, 5. јануара. Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина су веома захвални што поново могу да обрадују преко хиљаду деце без родитељског старања, деце са тешкоћама у интелектуалном развоју и социјално угрожене деце на овим традиционалним скуповима. Одржавање пријема за најмлађе су Њихова Краљевска Височанства започела одмах по повратку Краљевске породице у Србију 2001. године, а поклоне за децу својим донацијама обезбеђују добротвори Лајфлајна Чикаго.

Установе које је Њено Краљевско Височанство данас посетила су Дом у Устаничкој улици, Дом за децу „Дринка Павловић“ и Дом за децу и омладину „Јован Јовановић Змај“. Све три установе су радне јединице Центра за заштиту одојчади, деце и омладине „Звечанска“, који има богату историју веома успешне сарадње са Фондацијом Њ.К.В. Принцезе Катарине.

„Захваљујући подршци наших донатора и дивних људи из Хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго који настављају традицију подршке нашим најмлађима свих ових година, данас смо обрадовали сву ову прелепу децу. Мој супруг и ја се такође радујемо што ћемо сутра, 5. јануара, поново обрадовати више од 1.000 малишана на нашим традиционалним божићним пријемима у Белом Двору. Веома смо захвални свим дивним донаторима, што су омогућили да најмлађима пренесемо дух Божића и оплеменимо њихово детињство.

Наша деца увек морају да знају да су вољена. Немамо право да их заборавимо, нити да занемаримо могућност да им прућимо тај посебни дар. Нема веће награде од осећаја у нашим срцима када знамо да смо на боље променили животе ове прелепе деце. То је тренутак када смо заиста искусили шта је радост давања“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Директори посећених установа изразили су захвалност Њ.К.В. Принцези Катарини, Лајфлајну Чикаго и Фондацији Њеног Краљевског Височанства на континуираној подршци и уношењу промена у животима младих који бораве у домовима, саопштено је из службе за односе са јавношћу.

ТопПрес