Топола – Обилне кише које су погодиле општину Топола претходних месеци нанеле су милионске штете на макадамским путевима. Оштећено је и неколико мостова међу којима и мост у селу Божурња. Овај мост је уједно и прелаз који води до бројних кућа у засеоку Церје, а свакодневни прелаз преко оштећеног моста био је небезбедан за возила. С тога су мештани из овог краја одлучили да се лате лопате и мешалице и да проблем реше једном за свагда.

„Нас неколико комшија протеклог викенда смо избетонирали мост, хвала Богу време нас је послужило. Ево данас поново киша а са сваком кишом наш проблем исплива. Сада смо то решили и поносни смо што смо у томе успели. Мост је доста стар и годинама је пропадао све више али сада су ове обилне кише баш доста  оштетиле да је било једва могуће прећи колима. Ипак у овом крају има нас доста и свакога дана се прелази аутом тако да смо морали ово да урадимо“, казао је за ТопПрес Дејан Ђорђевић.

Овако је изгледао мост пре санације, фото: Дејан Ђорђевић

Општина је за санацију овог моста издвојила материјал док су мештани сами одрадили остало.

„Добили смо сав потребан материјал од општине, све остало је било наше. Сами смо одрадили све што је требало, избетонирали смо мост и сада смо обезбедили сигуран прелаз“, додаје Ђорђевић.

Млади из овог краја са поносом могу рећи да су њихови очеви и деде саградили мост и обезбедили генерацијама безбедан улазак у село. Ово је уједно и пример комшијске слоге и доказ да вредни и часни људи све могу кад се сложе.

ТопПрес