Горњи Милановац – Брат и сестра са Рудника, Милош Мијаиловић и Биљана Драгићевић  одлучили су да ставе на лицитацију родну кућу у којој су провели детињство, само да би сакупили новац за лечење двогодишње девојчице Анике Манић из Горњег Милановца. Почетна цена за кућу од око 90 квадрата ушушкану непосредно поред главног пута на Руднику била је 4.000 евра. Вечерас је после више дана лицитирања, кућа продата за цену од 8.000 долара, а купац је из Минесота.

„За ову акцију сам прочитао на једном домаћем порталу пре пар дана, видео сам натпис ‘Брат и сестра поклањају кућу за лечење мале девојчице’, мислим да ми је у тренутку срце почело спорије да куца, то ме је баш онако емотивно дотукло. Није то било први пут да сам се суочавао са неким тешким причама у које смо улазили и дали колико смо могли од себе. Али овај пут је нешто тотално другачије. Помислио сам, Боже колико човек мора имати срце да прода свој дом за кога га вежу сви и лепи и тужни тренуци овог живота, дом где је рођен, где је одрастао, почео своје прве кораке, да га да за здравље једног детета које чак и не познаје. Позвао сам супругу са посла, рекао јој о чему се ради  и није било уопште упитно да ли ћемо то учинити и како, само је било битно колико у овом тренутку можемо да помогнемо.  Одмах сам позвао Милоша, рекао му да ћемо дати за ту кућу 8.000 долара  без обзира где је и у каквом стању, то нас апсолутно није интересовало, јер било нам је само важно да не буде касно за дете“, прича за ТопПрес Спасоје Цвијетиновић, купац из Америке.

Спасоје и његова супруга Ђурђа, фото: приватна архива

Овај хумани човек истиче да са својом породицом живи и ради у Америци и да не планира да живи у Србији. Како каже, у белом свету има све што му је потребно да нормално живи, нема много али увек има довољно.

„Што се тиче куће све даље у вези тога је небитно, најважније је да се новац уплати за лечење Анике и да се она спаси. Ми можда по некад дођемо у ту кућу, или када завршимо радни век проведемо неко време у Србији.  Ипак, ако Бог да среће и здравља,  на дан Аникиног пунолетства планирали смо да јој ту кућу и поклонимо ако би она то желела, да је та кућа сети по некад на двоје младих људи који су се одрекли свог наследства да би помогли да њено срце настави да куца и да ужива све овоземаљске Божије благодати. Хвала Богу, имамо довољно и дај Боже да у здрављу потрошимо све што имамо, колико имамо довољно нам је и тако смо и децу васпитали, није богат који има све, него коме мало таман је“, поручио је хумани добротвор из далеке Америке.

Иначе, ово није једина хуманитарна акција у којој Цвијетиновић учествује, јер како сазнајемо, планира да уплати новац и помогне лечење још неколико тешко оболеле деце из Србије.

„Иво Цар и његова дивна породица, ставили су скутер на продају да би могли да помогну малој Аники, нисам могао да гледам то и откупио сам тај скутер, новац уплатио за Анику а скутер је остао деци како и треба да буде. Аника је најважнија и њено здравље, као и здравље друге деце којима је помоћ такође потребна. Није од Бога поштено да се било ко од њих издваја, али ето судећи по свему Аники је тренутно најпотребнија помоћ. Ми ћемо свакако колико будемо били у могућности помоћи  Аники додатно као и још троје деце којима је тренутно помоћ најпотребнија“, истиче Спасоје Цвијетиновић.

После ове хуманитарне акције коју су брат и сестра покренули, засигурно је да се родило пријатељство које ће везати неколико породица.

“ Иако по годинама Биља и Милош могу да ми буду деца, научио сам много од њих и желео бих искрено да сви покушају да буду бар слични њима, они су својим чином, својом добротом, хуманошћу задали лекцију коју ће многи годинама морати да уче. Сретни и богати су родитељи који имају такву децу, веће богатство од тога не треба. Мени је искрено жао што поред наших двоје деце,  немамо бар још таквих двоје као што су Биља и Милош.  Дубоко сам убеђен да ће наша Аника да све ово преброди и настави са нама даље пут ка још бољој и сретнијој будућности“, истиче наш саговорник.

Бајкер са Рудника  истиче да је највишу цену понудио управо Спасоје и да је кућа за неколико дана у његовом власништву.

Милош Мијаиловић, фото: приватна архива

„Никада се нисам покајао за овај корак који сам направио, било је само питање дана када ћу урадити овако нешто и коме ће тај новац бити најпотребнији. Спасоје је диван човек, нема речи којима би могао да опишем њега и његов хумани гест, верујем да сам на овај начин стекао још једног пријатеља у животу и за тако нешто не постоји цена, то се новцем не плаћа. Имао сам још понуда за кућу, све су биле мање, ипак хвала свима који су се јавили и који ће наћи начин да помогну Аники, ми смо то урадили овако а знам да ће се наћи још начина и да ће Аника добити најважнију животну битку“, каже Милош Мијаиловић.

Подсећамо да двогодишња Аника Манић из Горњег Милановца  болује од спиналне мишићне атрофије, најтежег облика, за њено лечење потребно је 2,1 милион евра.

ТопПрес

 

 

 

 

One thought on “Брат и сестра продали кућу да би Аники спасили живот, ево ко је купац и шта ће урадити са купљеном кућом”
  1. […] „Nikada se nisam pokajao za ovaj korak koji sam napravio, bilo je samo pitanje dana kada ću uraditi ovako nešto i kome će taj novac biti najpotrebniji. Spasoje je divan čovek, nema reči kojima bi mogao da opišem njega i njegov humani gest, verujem da sam na ovaj način stekao još jednog prijatelja u životu i za tako nešto ne postoji cena, to se novcem ne plaća. Imao sam još ponuda za kuću, sve su bile manje, ipak hvala svima koji su se javili i koji će naći način da pomognu Aniki, mi smo to uradili ovako a znam da će se naći još načina i da će Anika dobiti najvažniju životnu bitku“, kaže Miloš Mijailović za TopPress […]

Comments are closed.