Брат и сестра са Рудника добитници плакете за Најплеменитији подвиг године

Брат и сестра са Рудника добитници плакете за Најплеменитији подвиг године

Горњи Милановац, Рудник – У Скупштини града Београда јуче је 58. пут одржана свечана церемонија доделе плакета за Најплеменитији подвиг године „Вечерњих новости“.

Ова церемонија је требало да се одржи у фебруару, али због епидемиолошких мера и опасног вируса свечаност је одложена за јучерашњи дан.

Међу добитницима овог високог признања за свој подвиг награђени су и брат и сестра са Рудника, Милош Мијаиловић и Биљана Драгићевић. Милош је породичну кућу коју је добио у наследство у договору са сестром продао како би помогао у сакупљању новца за лечење мале Анике Манић из Горњег Милановца. Њему је плакету уручио академик Матија Бећковић.

Фото: приватна архива

„Поново бих урадио исто, без размишљања. Тај новац је помогао Аники и та мала девојчица заслужује да има детињство као и њени вршњаци. Захвалио бих се још једном купцу из Америке, јер без њега  не би успели. Једна ласта не чини пролеће, тако је и у овој ситуацији, није било довољно само да се ја одлучим да продам кућу, велику захвалност дугујем медијима што су од почетка пратили све око лицитације и саме продаје и тако је и купац дошао до мене. Поносан сам и на моју сестру њена подршка ми је пуно значила, заједно смо добили многе животне битке а ево успели смо и да спасимо живот једне девојчице“, рекао је за ТопПрес Милош Мијаиловић.

Иначе, ово није једина хуманитарна акција коју је овај племенити младић спровео, наиме он је учествовао у низ акција прикупљања новца за лечење не само Анике већ и друге деце. Како је рекао, то ће чинити и даље јер „нечије мало, некоме значи пуно“, закључио је Мијаиловић.

ТопПрес

Милош Мијаиловић на свечаној додели плакете, фото: приватна архива

 

KOMENTARI