Рудник – Екологија и здрава животна средина веома су важни. То су одавно схватили Рудничани који и те како брину о својој планини и на све начине покушавају да на ово прелепо место привуку што више туриста. Оно што је, како кажу најважније, то је да гост који дође или пролазник никако не види смеће поред пута. Због тога је, на иницијативу Ивана Јаковљевића, којег овдашњи мештани од милоште зову Иво Цар на Руднику данас организована еколошка акција „За чистији Рудник“.

Сакупљено око 20 врећа смећа, фото: ТопПрес

„Планирао сам да очистимо обе стране пута од Бућиног Гроба до бензинске пумпе на Руднику. Тако је и било, обе стране пута су очишћене од Ибарске магистрале до варошице Рудник. Са поносом могу рећи да је акција била и више него успешна, на мој позив се одазвало 16 суграђана који су данас заједно самном вредно радили. Сакупили смо око 20 великих врећа смећа које су транспортоване у Горњи Милановац“, рекао је за ТопПрес Иван Јаковљевић, организатор еколошке акције.

Иначе, ову акцију подржала је  Еколошка канцеларија Општинске управе, на тај начин што су за обезбедили заштитне рукавице и вреће за смеће као и ЈКП „Горњи Милановац“.

ТопПрес

Даме са Рудника у еколошкој акцији, фото: ТопПрес