Имамо новца за наредни пакет помоћи, каже председница Владе Ана Брнабић и наводи да се на томе ради уз велику подршку председника Александра Вучића.

„Припрема се нови пакет подршке и пензионерима, грађанима и привреди. Гледаћемо како то да урадимо на најбољи могући начин и да поново имамо најбољи економски раст у Европи, ми смо економски шампиони 2020. у Европи“, рекла је Брнабић на ТВ Прва.

Навела је да смо успели да будемо најбољи и у условима кризе изазване корона вирусом и то захваљујући правим и добрим мерама које смо таргетирали.

„Трудићемо се да то поновимо“, поручила је премијерка.

Она је рекла да у овом тренутку не може да говори о томе какав је тачно нови пакет помоћи на коме се тренутно ради.

„Морате да имате приходе у буџету да бисте могли да помогнете привреди у кризи, или да платите трошкове борбе против корона вируса, која је изузетно скупа“, рекла је Брнабић и навела да је зато потребно да сви поштују систем и плаћају порез како би било прилива у буџету.

Она каже да су вакцине против корона вируса изузетно скупе и да је за све то потребан прилив у буџет.

„Не можемо паушално да кажемо, ти не мораш да платиш порез, али неки предузетник из Калуђерице мора. Морамо да имамо систем и да га сви бранимо“, напоменула је премијерка.

Бескрајно је, каже, захвална председнику Вучићу који је водио економски део Кризног штаба, јер је преузео терет осмишљавања мера које су већ спроведене.

Нагласила је да је најважнија тема вакцинација, јер без тога „џаба“ подршка привреди и позвала грађане да се пријаве за вакцинацију како би економија радила.

ТопПрес/ Извор: Танјуг