Аутопут Крагујевац-Баточина, Дата центар, Јавна гаража, све су то пројекти који ће бити реализовани ове године у септембру месецу, каже премијерка Ана Брнабић.

Конкретни резултати свих пројеката које су до сада реализовали Крагујевчани ће моћи да осете крајем 2020, а посебно 2021. године, рекла је Брнабић која је данас посетила тај град.

– Завршавамо Дата центар и потписујемо уговоре са компанијама које ће ту чувати своје податке, што је заиста стратешки важно за нашу земљу. То је улагање огромне вере у Србију да је безбедна и сигурна земља и драго ми је што је то у Крагујевцу. До септембра коначно завршавамо и аутопут Крагујевац-Баточина и потпуно повезивање са Коридором 10. У септембру следеће године завршавамо Палату правде – казала је она.

Центар изврсности у Крагујевцу, у оквиру којег би требало да се налазе Центар за истраживање на матичним ћелијама и Банка за матичне ћелије, паузиран је јер су како каже раскинули уговор и мењају сада извођаче радова.

– Јединица за управљање пројектима Министарства просвете, науке и технолошког истраживања послала је предлог Европској Инвестиционој Банци која то кредитира. Тако да очекујем да ћемо и то ускоро наставити да радимо – казала је Брнабић.

До краја године имају у плану и да заврше прве две зграде за припаднике службе безбедности и тада планирају да предају кључеве од стана.

– То су све неке ствари на којима смо радили дан и ноћ протеклих неколико година, и драго ми је што их данас видим. Без сумње ми је најважнији Гружански коридор и северна обилазница око Крагујевца. Прво смо мислили да идемо са брзом саобраћајницом, а онда је председник Александар Вучић рекао да идемо на аутопут до Мрчајеваца и тиме практично повезујемо Крагујевац аутопутем до Коридора 10 и до Моравског коридора, а онда је ту одмах и Чачак Коридор 11 и аеродром. Тако да је то другачија стратешка перспектива Крагујевца – истакла је премијерка.

ТопПрес/ Извор: Танјуг