Београд, Младеновац – Деспот је рођен превремено, 29.04.2017. године у Београду. На самом порођају је установљено да му је пупчаник био обмотан око врата три пута због чега је порођај завршен хитним царским резом.

По изласку из болнице Деспот се развијао нормално. Са 13 месеци је изговорио прве речи, проходао са 18 месеци. Међутим, родитељи су приметили промене код Деспота, кашњење у развоју, наводи се на сајту Буди хуман.

Деспот је престао да говори… уместо говора своје незадовољство је испољавао плакањем и хистеријом…

Родитељи Деспота одводе на специјалистичке прегледе и дијагностику.

Након две године Деспот је добио 2 дијагнозе R47.0 Dysphasia et aphasia (otežan govor) i R62.8  Insufficientia evolutionis physiologicae alia (usporen fiziološki razvoj).

Деспот уназад две године похађа два пута недељно  логопедске и дефектолошке третмане. Помака има али не довољно. Још увек има потешкоће у говору и разумевању, плаши се животиња  и бурно реагује када је у њиховој близини.

Због немогућности изражавања тешко ступа у контакт са другом децом и не воли промене у свом начину играња. Воли рутину и не воли мењати своје окружење, место боравка и тешко подноси одвајање од родитеља. Деспот је весео и умиљат дечак који не скида осмех са лица. Воли проводити време напољу.

Породица није у могућности да сама обезбеди новчана средства која су им неопходна да Деспот настави са лечењем, стога се обраћају свим хуманим људима да им помогну.

Средства су му потребна за лечење, третмане матичним ћелијама, логопедске и дефектолошке третмане, за Делфино и хидро терапије, за сензорну и тактилну стимулацију, хипербаричну комору, Томатис методе, лабораторијске анализе  као и за путне трошкове и смештај.

ТопПрес/ Буди хуман

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA