Чачак – Читава Србија дигла се на ноге и ујединили су се многи како би помогли у скупљању новца за малог Вукана Стоиљковића из Врања, коме је за лечење потребно 2,5 милиона евра јер мора да прими најскупљи лек на свету. Времена је све мање, а свој допринос у скупљању новца дала је и Чачанка, Марија Илић, која је на лицитацију ставила одевни премдет који за њу има изузузетан значај, али није марила за то.

„Удала сам се у септембру прошле године, и сама сам добила дете и много ме је потресло кад сам видела да беба Вукан мора што пре да оде на лечење и да се скупи огроман новац за лечење. Одлучила сам на лицитацију да ставим своју венчаницу, нова је, лепа и наравно само једном обучена“, каже за РИНУ хумана Марија.

Нада се да ће њен гест бити примећен од стране добрих људи и да ће веначаница бити продата за што већи новчани износ.

„Почетна цена била је 5.000 динара, последњи пут кад сам гледала највиша излицитирана цена износила је 29.000 динара. Лицитација на фејсбук групи је завршена, али због великог интересовања трајаће до суботе ујутру, кад је последњи рок да девојка која је дала највећу цену уплати новац. Понуде се могу послати мени у приватној поруци на фејсбуку. Остало је још мало времена да се скупи што више новца који ће бити дониран болесној беби“, рекла је Марија и апелује на све људе који су у могућности да такође дају свој допринос и укључе се у акцију прикљупљања помоћи.

Вукан је рођен 6. августа прошле године као здрава беба, са оценом 9 на рођењу. Када је имао само два месеца, због слабости трбушних мишића, оперисана му је препонска кила. Након трећег месеца је Вукан постепено престао да помера ногице и да добија генерализовану слабост мишића. Након прегледа и анализа, добили су дијагнозу – СМА тип 1, тешка и прогресивна неуромишићна болест, која може да има и смртних исход.

ТопПрес/ РИНА