Без вакцине људи неће имати посла, јер неће имати где да раде, зато морамо да се вакцинишемо да би могли да наставимо да радимо, изјавио је данас председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж.

Он је истакао да је успех вакцинације кључ за очување привреде у Србији и региону, саопштила је ПКС.

Додао је да су привреде региона повезане много више него што се мисли и да само заједно можемо да опстанемо.

„Наш регион је много везан привредно, послују заједно. На пример Имлек има фабрике у Босни, Хемофарм има такође у Босни. То су повезани системи, ти људи циркулишу“, рекао је Чадеж.

Протеклог викенда у Београду и у Нишу организована је вакцинација 8.500 привредника из региона.

„Сарадња привредника у региону имала је веома позитиван одјек у јавности. Једни без других не можемо да радимо и зато је важно да се што више привредника у региону вакцинише, јер само заједно ћемо успети да сачувамо економску базу и наше привреде“, рекао је Чадеж.

Наша земља је, како оцењује, добро одрадила набавку вакцина.

„Ако сам ја сигуран, мора и мој сарадник да буде сигуран, то морамо да схватимо“, нагласио је Чадеж.

Навео је и да су у току разговори о будућим акцијама са Владом, јер „полазимо од заједничког интереса, једни без других не можемо да радимо“.

Када је реч о вакцинацији у радним колективима широм Србије, Чадеж је рекао да је кроз ПКС вакцинисано око 5.000 људи.

Он је захвалио здравственим радницима и коморама региона који су спровели ову акцију, и истакао да ће ПКС наставити са организацијом вакцинације за раднике у компанијама у Србији.

„Суштински, вакцина јесте питања опстанка пословања јер без вакцинације неће бити ни посла. Сви они запослени, они уједињени који преко медија и друштвених мрежа говоре против вакцинације угрожавају привреде својих земаља“, рекао је Чадеж и апеловао на све привреднике и грађане да се вакцинишу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг