Максимална малопродајна цена дизела у наредних седам дана биће непромењена и износиће 214 динара за литар, док ће бензин појефтинити за три динара и коштати 188 динара, потврђено је Танјугу у Министарству унутрашње и спољне трговине.

Нове цене горива објављују се сваког петка.

Министарка Ђедовић Хандановић: Очекујем да се цене дизела неће мењати

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић одржала је данас састанак са Удружењем нафтних компанија Србије и Нафтном индустријом Србије о стању на тржишту нафтних деривата, на коме је закључено да је снабдевање тржишта горивом стабилно, уз очекивање да се цена дизела неће мењати у наредном периоду.

„Иако је дошло до благог раста акциза, то неће негативно утицати на повећање цене дизела и то је нешто сто желимо да обезбедимо за наше грађане и у народном периоду. Тиме смањујемо и инфлаторне притиске што има вишеструке користи. Наставићемо да надгледамо цене дизела у Србији и циљ нам је да у наредном периоду оне не расту и да обезбедимо предвидљивост и сигурност за све. У овоме ће нам помоћи и Нафтна индустрија Србије која је поуздан партнер државе била у прошлости и настоји да то буде у будућности, а то очекујем и од осталих нафтних компанија у Србији“, навела је министарка.

Како се наводи у саопштењу, компанија НИС пажљиво прати ситуацију на глобалном и локалном тржишту нафте и нафтних деривата и активно даје допринос очувању сигурности и стабилности снабдевања.

Истовремено, компанија НИС наглашава да ће предузети све активности које од ње зависе како се у наредном периоду не би увећале цене основних врста горива на бензинским станицама, бринући истовремено о својим потрошачима и уважавајући напоре владе у побољшању животног стандарда грађана Србије.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТВ