Цепају дрва, купе шљиве и кромпир, а све зарађене дневнице дају за лечење младе суграђанке Саре

Цепају дрва, купе шљиве и кромпир, а све зарађене дневнице дају за лечење младе суграђанке Саре

Љиг – Да само у хуманости не би требало да имамо границу и да је наше само оно што дајемо другима најбоље доказује и група племенитих Љижанки које су самоиницијативно одлучиле да се организују како би помогле у лечењу своје младе суграђанке Саре (14) која се бори са тешким обликом леукемије, преноси РИНА.

„Наша мала екипа би услужно радила пољопривредне послове, купљење шљива, чешника, кромпира, цепање дрва и слично, а дневница би била прослеђена на рачун наше мале суграђанке Саре. Ако је неко заинтересован нека нам се јави. Наше мало некоме значи много и зато будимо хумани“, казале су за РИНУ, Милена Џокић једна од ових храбрих Љижанки.

Сара се 2020. године изборила са опаком болешћу, али се после прележане короне, болест поново вратила и неопходно је платити лечење које кошта 300.000 еура.

„Одлучили смо да се покренемо и организујемо низ хуманитарних акција како би помогли Сари да се избори. Радује нас што се већ велики број људи прикључио и очекујемо да нас у овој хуманитарној акцији буде још више. Позивам људе из нашег краја да, сходно својим могућностима, помогну Сарину нову борбу. И најмањи износ је драгоцен, а појединци или правна лица могу да уплате новац на рачун број 205-9001021892440-16“, рекла је Кристина Радивојевић испред групе Љижана која организује акцију прикупљања помоћи.

Сара Матић је одлична ученица и члан одбојкашког тима, а пред њом је сада најважнији меч.

 

 

 

ТопПрес/ РИНА, ГЗС