ФОТО: Јелена Кундовић

Топола – Ове године на конкурсу организације „Чепом до осмеха“ између осталих  изабран је  и дечак из Тополе Ђокић Александар. Александру је било неопходно ортопедско помагало, због  ометености у развоју.

„Александар похађа посебно одељење за школовање деце са сметњама у развоју, трећи је разред. Дете је вишеструко ометено, доминантна сметња је Церебрална парализа. Због свог стања и упркос сталним рехабилитацијама дечак је ограничене покретљивости. Усмерен је на кретање искључиво уз помоћ инвалидских колица. Због изузетно слабог моторичког ангажовања Аца је подложан гојењу и већ сад је сувише тежак мајци која га мора преносити. На идеју за помагало смо дошли одатле што је Александру неопходно стално физичко ангажовање. Потражујемо бицикл специјализован за телесне инвалиде. Иначе мајка, Јасмина Стаменковић, самостално се стара о Александру и бори се сама да му омогући живот вредан људског бића“, рекла је за ТопПрес наставница Јелена Кундовић.

На идеју да се средство потражује дошла је управо Александрова наставница, а идеју је подржала Верица Павловић, иначе кординаторка акције „Чепом до осмеха“.

Акција прикупљања чепова се наставља а значај ове акције је вишеструк. Сви заинтересовани грађани који желе да на овај племенит начин помогну могу чепове донирати у Предшколској установи „Софија Ристић“ у Тополи а од 1. септембра и у Основној школи „Карађорђе“.

ТопПрес

Александар Ђокић, фото: Јелена Кундовић