Аранђеловац – Маттони 1873, највећи произвођач минералне воде и безалкохолних напитака у Централној Европи, преузео је од компаније ПепсиЦо мањински удео од 46,43 одсто у ‘Књаз Милошу’ из Аранђеловца и постао једини власник водећег произвођача минералне воде и енергетских напитака на тржишту Србије. Вредност трансакције је готово 90 милиона евра, објавила је компанија ‘Књаз Милош’, пише РТВ Шумадије.

– Уз снагу Маттони групе, са пуним поверењем у тим и континуитет наших добрих резултата, настављамо да развијамо ‘Књаз Милош’ у једног од водећих произвођача безалкохолних напитака на Западном Балкану – рекао је генерални директор ‘Књаз Милоша’ Марко Станковић.

Власник и председник групе Маттони 1873 Алесандро Пасквале је казао да ће даљим улагањем у ‘Књаз Милош’ градити одрживу будућност компаније, кроз инвестиције у квалитетне производе, иновације и креирање нових прилика за раст за компанију и људе.

Маттони 1873 послује у осам земаља, са 3.400 запослених, има 11 производних погона и 39 брендова. Компанију је основао 1873. године Хајнрих Матони из Карлових Вари у Чешкој, а деведесетих година прошлог века постала је власништво италијанске породице Пасквале.

У 2023. на свим тржиштима на којима послује, та европска група продала је готово две милијарде боца, а у Чешкој, Аустрији, Бугарској, Словачкој, Мађарској, Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини је ексклузивни произвођач и дистрибутер ПепсиЦо брендова безалкохолних пића.

ТопПрес/ Извор: РТВ Шумадија