Рача, Сараново – Мештани засеока Доња Буковија из Саранова  годинама муче муку са дрвеним бандерама, које су како кажу, иако је 21 век још увек у њиховом сокаку. Према речима овдашњих сељана, чим дуне ветар остану без електричне енергије или прегори неки апарат у кући.

„Ово је невероватно, живимо у страху од ветра, јер сваки пут када дува нама у кући варничи, апарати прегоревају или нема струје. Кад падне снег то је тек посебна прича, јер ми буквално немамо бандере, нама жице од струје држе дрвене мотке које су или поломљене или изваљене, а жице су свуда около, неке придржавају гране, неке су близу земље. Овде има мале деце, нисмо безбедни уопште и овако више не може да се живи“, каже за ТопПрес Марко Тодоровић и додаје да је са својим комшијама више пута до сада морао уз помоћ мотке да раздвоји замршене жице од струје како би у њиховим кућама опет засијала сијалица.

И најслабији ветар замрси жице, фото: ТопПрес

Он наглашава да су се више пута обраћали надлежнима у Електродистрибуцији у Тополи, међутим до сада њихов проблем није решен.

Тодоровић истиче да у Доњој Буковији има  шесторо деце, и највише страхује за њихову безбедност и одрастање.

Иначе, овај засеок је удаљен од главног пута  око 400 метара.

ТопПрес

Жице од струје држе мотке и гране, фото: ТопПрес