Топола – Од 7. до 9. децембра чланице Интерресорне комисије Тополе учествовале су на обуци у оквиру Пројеката “Учимо сви заједно” који реализују Министарство просвете и УНИЦЕФ у Србији, уз подршку Делегације Европске уније, а све у  циљу да подстакне и допринесе даљем унапређивању инклузивног образовања у Републици Србији, делујући вишеслојно на све аспекте инклузивног образовања, саопштено је из службе за односе са јавношћу.

 

У оквиру пројекта, развијен је интензиван и модеран програм јачања капацитета свих интерресорних комисија у Србији, који покрива различите али кључне теме за примену принципа ИО приликом процене потреба деце за додатном подршком. Обука је заснована на принципима инклузивног образовања, недискриминације и правима детета, и спроводе је искусни тренери, у организацији Центра за социјалну политику. Кроз иновативне облике учења, чланови интерресорних комисија ће стећи додатна искуства и компетенције, које ће допринети унапређењу приступа за процену потреба за додатном образовном подршком, посебно у односу на децу и ученике којима је, из различитих разлога, потребна интензивнија подршка за укључивање у квалитетно инклузивно образовање.

Стручно усавршавање ће допринети раду Интеррсорне комисије и унапредити механизме подршке које наша општина пружа најосетљивијој групи грађана и деце са потешкоћама у развоју.

ТопПрес