Црвени крст Топола обележио „Светски дан хране“: Подељени пакети помоћи најугроженијима

Црвени крст Топола обележио „Светски дан хране“: Подељени пакети помоћи најугроженијима

Топола – Светски дан хране се у Србији обележава од 2001. године, сваког 16. октобра. Ове године, у склопу редовних активности волонтери и секретар Црвеног крста Топола обишли су неколико породица и појединаца како би им на Дан хране уручили помоћ.

„Посетили смо десетак  породица и појединаца на територији општине Топола и свима уручили симболичну помоћ. Обишли смо наше суграђане у варош Тополи, Наталинцима, Божурњи, Љубеселу, децу у ОШ ‘Карађорђе’ а обилазак завршили у селу Липовац код баке Бисеније Зечевић која живи у изузетно тешким условима. Део времена посветили смо људима у хранитељској породици Славице Павловић која годинама уназад збрињава и стара се о људима са посебним потребама, чинећи све да им тежак живот олакша бринући о њима 24 часа дневно. Њихов осмех је и нама улепшао дан. За ову акцију донацију је обезбедила млинско пекарска индустрија ‘Победа’ из Аранђеловца. Овим путем желимо да им захвалимо што су и данас имали вољу и жељу да нам се придруже у овој хуманитарној акцији“, рекла је за ТопПрес Биљана Павлићевић, секретар Црвеног крста Топола.

Биљана  и Јелена у хуманитарној акцији, фото: ТопПрес

Поред Биљане Павлићевић, у овој акцији су учествовале и Марија Ристовић из Липовца, дугогодишњи сарадник и волонтер ове установе као и Јелена Матић из Наталинаца сарадник из Основне школе „Карађорђе“.

ТопПрес

Марија и бака Бисенија, фото: ТопПрес

KOMENTARI