Чачак – Манифестација „Млечни пут” у чачанском селу Горња Горевница одржаће се од 14. до 16. октобра, где ће се представити произвођачи белог мрса, односно свега што се прави на бази млека.

За учешће се до сада пријавило преко 20 излагача, а неки ће посетиоцима под кровом горевничког Дома, понудити на пробу сиреве какве је до сада ретко ко могао да окуси.

Гости ће, тако на пример, имати прилику да пробају сир са тартуфима који стиже са Старе планине, Пироћанци ће понудити дуван сир, са Златара стиже лиснати а из Засавице ће бити изложен сир од магарећег млека, а са југозапада Србије моћи ће да се проба и козија сурутка.

Занимљиво је да ће се на отварању званице послужити слатким од белог лука, како кажу Горевничани, ради урока.

Наиме, Пријепољка Светлана Дивац, рођака прослављеног кошаркаша представиће своје невероватне слаткише, као што су поменуто слатко, затим слатко од љутих папричица и других биљака специфичног укуса.

Предвиђен је и богат културно – уметнички програм у коме ће учествовати сјајни музичари са наших простора.

Иначе, у току је уређење простора у коме ће се одржати ова јединствена манифестација, сређује се изложбена сала, а сами мештани јавили су се добровољно да рашчисте и уреде зелене површине око самог Дома.

ТопПрес/ ГЗС