foto Thinkstock Ilustracijafoto Thinkstock Ilustracija

У Горњем Милановцу догодила се несвакидашња ситуација када је пас свог власника – несавесног ловца, који је био у криволову, довео до – станице полиције. Ловочувари су му одмах на лицу места написали прекршајну пријаву.

Како је на теренима планине Вујан у току лов у време ловостаја ловочувари су чули лавеж пса и на основу тога поставили заседу.

Радници Ловачког удружења „Војвода Милан Обреновић“ Горан Раковић и Милош Максимовић су после два сата угледали балканског гонича како гони срну и срндаћа.

Иако су према Закону о дивљачи и ловству могли да одстреле пса који прави штету у ловишту, одлучили су да појуре пса, а после 10 минута су га и ухватили. То је балкански гонич, женка. На себи је имала ГПС уређај за праћење. Направили смо записник и о томе обавестили управника ловишта. Пас ниједно обележје није имао на себи, па је једина могућност да ухватимо несавесног власника била да оставимо укључен ГПС уређај и да чекамо да власник упадне у замку – испричали су нам ловочувари.

Горан и Милош су ставили пса у службени ауто и одвезли се у Горњи Милановац пред зграду полицијске станице. Тамо су пријавили цео случај, а наставили су да чекају да несавесни ловац дође трагом ГПС сигнала.

То се убрзо и десило.

– Сам је упао у клопку. ГПС га је довео до станице полиције – казали су ловочувари за „Новости“.

Ловачко удружење поднело је против власника пса прекршајну пријаву и пријаву ветеринарској инспекцији, јер пас није чипован ни вакцинисан. Трећа пријава је поднета комуналној полицији.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/ Вечерње новости