Цупара: Бесплатни тренинзи склањају децу са улице

Цупара: Бесплатни тренинзи склањају децу са улице

Голман репрезентације Србије уочи Mozzartovog отвореног часа рукомета поручује да сви клинци заслужују шансу какву је он добио у Вождовцу на почетку велике каријере – да тренира без плаћања чланарине

Сјајно је бранио међу фудбалским стативама, а један дан су га позвали да стане на рукометни гол. Друштву је, по обичају, недостајао голман. Високом момку се допала ова игра, али његова породица није могла да плаћа чланарину за РК Вождовац. Ипак, Владимир Цупара добио је прилику бесплатно да тренира, а данас чува мрежу репрезентације Србије и европског великана Веспрема! Његова прича је инспирација за све малишане који желе да се опробају у овом динамичном спорту, а до 23. априла у поноћ трају пријаве за отворени час рукомета у Аранђеловцу (25. април), где ће 70 дечака и девојчица узраста од 8 до 13 година бити одабрано за Mozzartovu Бесплатну школу у овом граду.

– Акција је невероватна, подсећа ме на моје прве рукометне кораке. Вождовцу је био потребан голман који је 1994. годиште, али им је мој теча испричао да су финансије проблем. Председник Сале Кундић је тада рекао: „Нека дође да тренира, не мора да плаћа, циљ нам је да склонимо децу са улице“. Управо у томе је значај и овог пројекта – каже Цупара.

Сјајни голман „орлова“ биће специјални гост на отвореном часу, заједно са легендарним Ратком Николићем и Драганом Шкрбићем, а позвао је родитеље да пријаве децу на besplatneskolesporta@mozzartsport.com.

– Рукомет је посебан спорт који се не може играти у школском дворишту и на игралишту. Потребно је да деца раде у хали, са стручним тренерима, као што ће то бити случај у школици у Аранђеловцу. У том граду стасала су многа велика имена и верујем да ће Mozzartova акција изнедрити нове таленте из овог краја.
Чувар мреже Србије има поруку и за клинце који сањају да цепају мреже као убојити бекови, да лете са крила или стану на голу…

– И они ће имати срећу као ја на почетку каријере – добиће велику прилику! Мени су људи из РК Вождовца указали поверење и ја сам им се одужио максималним залагањем. Био сам посвећен, нисам пропустио ниједан тренинг. Са таквим приступом, могуће је остварити све снове! Можда ће баш неки од њих постати нешто што нису ни сањали, можда ни не слуте колики таленат имају.
Са уводних часова фудбала и кошарке у склопу пројекта Бесплатне школе спорта послата је порука да таленат нема цену и да спорт треба да буде доступан свој деци.

– У узрасту од 8 до 13 година није ни толико важно да размишљају о одрицањима и свему што професионални спорт доноси. Важно је само да заволе лопту, а после ће кроз тренинге схватити колико је важно да се опробају на терену. Спорт дефинитивно мења живот, учи те правим вредностима, учи те да будеш добро организован. Међу децом је онда мање себичности, развијају односе, другарство, у тој свлачионици науче како да деле ствари, развија им се колективни дух, а на првом месту – много уживају! Зато још једном позивам родитеље из Аранђеловца и околине да пријаве децу и дођу на дружење са нама – закључио је Цупара.

Најбољи иду у камп код Ратка Николића

На отвореном часу рукомета у хали „Шумадија“ у Аранђеловцу 25. априла биће одабрано 70 полазника Mozzartove бесплатне школе, у оквиру које ће деца моћи шест месеци да тренирају два пута недељно са искусним стручњацима. Они коју покажу највише посвећености али и талента, добиће прилику да иду на камп код легендарног Ратка Николића.
После фудбала у Београду и кошарке у Нишу, дошао је ред и на рукомет, а последњи отворени час биће на одбојкашком терену 8. маја. Све информације о пријавама и тренерима можете прочитати  Oвде

Цео пројекат реализује се уз подршку Министарства омладине и спорта.

ТопПрес/ ПР текст

 

KOMENTARI