Чувена српска певачица на стадиону окупила преко 20.000 људи, одушевљени сабораши у глас певали њене  хитове

Чувена српска певачица на стадиону окупила преко 20.000 људи, одушевљени сабораши у глас певали њене хитове

Горњи Милановац – Ни најстарији мештани не памте да је толико људи прошло кроз њихово село Прањане на Сувобору као синоћ када је на затврању четвртог Сабора виолиниста на стадиону запевала Зорица Брунцлик у пратњи свог супруга Мирољуба Аранђеловића Кемиша. Преко 20.000 сабораша у глас је певало ванвременске хитове.

Фото: РИНА

 

„Када је Мирољуб договорио концерт овде, најчешће су ми људи рекли као, какви Прањани, па где је то уопште, међутим мени је ово заиста фантастично. Дођеш у један крај који има сву лепоту коју Србија треба да има и ту доведеш фестивал и туристе“, рекла је за РИНУ чувена певачица.

 

Одушевљена публика је стигла из свих делова Западне Србије и само још једном се показала да је народна музика и даље омиљена у овом крају, јер су сви нестрпљиво ишћекивали да заучују звуке виолине, али и Зорицу и Кемиша.

Фото: РИНА

„Људе долазе овамо да слушају оно због чега су првобитно дошли, али ће затим пробати фантастичну храну овог краја, видети све лепоте ових предела, упознати дивне људе одавде и онда се ти туристи враћају овамо и када није сабор, то и јесте поента. Није поента да ви виолину направите рецимо у Обреновцу, јер се том крају најчешће приписује, крају око Београда, ово је пун погодак и право место за то. Мислим да је ово одлична идеја и желим да овај фестивал траје бар колико и ја на сцени”, рекла је Зорица.

 

Поред Зорице Брунцлик, пред публиком на стадиону синоћ су наступили и Игор Пејовић, освајач Златне виолине и Тина Марјановић, Прва виолина у јуниорској категорији као и Божа Симић, најстарији виолиниста.

Фото: РИНА

„Да нам је ово неко причао да ћемо ово дочекати, да у наше село дође оволики народ и Зорица Брунцлик ми им не бисмо веровали. То је био прави празник за све нас мештане, Прањани су били највеселије село за викенд. Нама је срце пуно“, кажу мештани.

 

Укупно за три дана Сабора, који није успела да поквирани ни киша, преко 100.000 сабораша прошло је кроз ову сувоборску варошицу, што је најбољи доказ успешности највећег фестивала посвећеног „краљици инструмената” на Балкану.

 

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА

Фото: РИНА

Фото: РИНА