Чачак – Познати српски глумац, режисер и књижевник, Љубивоје Тадић, одлучио је да се врати у град својих предака, Чачак, из којег су отишли крајем осамдесетих година прошлог века. Његов отац Растко у град на  Морави доселио се као беба из Нове Вароши. Љуба је највећи део детинства  провео у овом граду и за њега су му везане најдраже успомене.

– Наша породична кућа се налазила у Учитељској 5 , а данашњи дом здравља и дечији диспанзер била су наше двориште и башта. Био сам против продаје куће али мој отац и стричеви су ипак одлучили то да учине па сам остао у мањини –  прича Љуба који је управо ових дана у продукцији Гласа западне Србије и студија 4Н снимио документарну сторију ,,Чачак мог живота“.

Иза Тадића је богата и плодотворна глумачка каријера а тај дар понео је од свог оца Растка и стрица Љубе Тадића. Али, осим глумачке иза њега је и политичка каријера. Био је веома близак сарадник Зорана Ђинђића и оснивач бројних продемократских и невладиних организација у периоду 1990 – 2000.

Био је савезни посланик у Скупштини СРЈ у Већу грађана као посланик Дос – а. Политичку каријеру завршио је 2003. због договореног распада заједничке државе Србије и Црне Горе.

У периоду 2000 – 2005, био је на дужности управника Народног позоришта у Београду. Сада је првак Драме Народног позоришта у Београду.

– У политичком животу Србије сам веома мало учествовао. Чак и на изборима сам уцествовао углавном белим листићима. Сада ћу напустити ту своју тактику уз молбу грађанима за велику излазност и политичке странке на поштене изборе, да на прави начин сазнамо која је ја најјача политичка снага у држави. Ја знам која је, али вам не могу казати,али сам сигуран да Србија не сме да стане – рекао је Тадић.

Иначе Тадић је жестоко критикован од стране својих демократских колега због тога што је наводно 2012. уместо партијског саборца Тадића подржао Тому Николић за председника Србије.

ТопПрес/ РИНА