Да ли је ово нормално, температуре у јануару као усред пролећа: Метеоролог открио – Тек ће да угреје, ово су најтоплији дани следеће седмице

Да ли је ово нормално, температуре у јануару као усред пролећа: Метеоролог открио – Тек ће да угреје, ово су најтоплији дани следеће седмице

Температуре у Србији и наредних дана биће у порасту, каже за Информер.рс метеоролог Иван Ристић
Да ни наредних десет дана нећемо осетити праву зиму указује прогноза метеоролога Ристића.

Све до 19.јануара имаћемо готово пролећне дневне температуре уз повремену кишу и снег, али без јачег захлађења.

Време наредних дана

Метеоролог Иван Ристић упозорова да се у току наредне ноћи очекује већа количина падавина преко 20 литара по метру квадратном. У среду у раним јутарњим часовима киша ће прећи у снег и у централној и делу јужне Србије тако да има услова до дође до формирања снежног покривача и у нижим пределима.

У среду, 11. Јануара, облачно, хладно, повременео са кишом, суснежицом и снегом. Суснежица и снег се очекују и у нижим крајевима централне и јужне Србије. Ветар појачан северни и северозападни. Најнижа температуре од 0 до 5 а највиша од 2 до 8 степени Целзијуса. Падавине ће престати у току поподнева на северу а до краја дана и током ноћи и осталим деловима Србије.

У четвртак, 12, јануара, претежно облачно, понегде још може бити слабе кише на планинама слабог снега. Ветра слаб променљивог правца. Најнижа температуре од -1 до 3 а највиша од 4 до 8 степени Целзијуса.

У петак 13. јануара, јутро хладно, у Војводини понегде магловито, минимална температуре од -2 степена на југу до 3 степена Целзијуса на северу Србије. Током дана имаћемо и мало сунца али нам са северозапада поново стиже ново јаче наоблачење које ће у ноћи између петка и суботе условити слабу кишу. Највиша дневна температуре у мањем порасту у односу на претходне дане и кретаће се од 6 до 11 степени Целзијуса.

У суботу 14. јануара, у јутарњим и раним преподневним часовима понегде слаба киша на вишим планинама слаб снег. Престанак падавина, смањења облачности и делимично разведравање већ у току јутра у Војводини и западној Србији а до краја дана и осталим деловима Србије. Ветар слаб, у Тимочкој и Неготинској крајини умерен северозападни. Максимална температуре без битније промене и кретаће се од 6 до 12 степени Целзијуса.

Од недеље, 15. до четвртка, 19. јануара поново почиње знатно топлији период. Смена сунца и облака, углавном суво, мада се слаба киша не може искључити. Ветар у окретању на јужни и југоисточни.

У уторак и среду, 17. и 18. јануара, ветар у појачању у кошавском подручју и на планинама. Очекује се постепено топљење снежног покривача на планинама поготово испод 1500 м надморске висине. Дневна температура у порасту тако да ће се максималне температуре током овог периода кретати око 15 степени Целзијуса.

Средином следеће недеље са појачањем јужног ветра максималне температуре у заветрини планина могу бити који степен више – прогозира Ристић.

ТопПрес/ Извор: Информер