Топола – Влажан снег који је претходних дана падао достигао је на појединим локалитетима висину и од 50 центиметара. Услед стварања снежних наноса његова висина је понегде и већа па су тако пластеници у многим селима око Тополе остали затрпани под снегом.

Фото: ТопПрес

„Боже сачувај, дал је још негде падао или само код мене, оволики снег није пао ни у сред зиме кад му је време а паде сада у апприлу кад смо требали да косимо траву по дворишту. Претходних дана било је двадесет у плусу, за ноћ су стигли облаци и до јутра све је било под снегом. Пластеници који су на мом имању скоро па су затрпани, влажан снег је оштетио лукове на више места а има штете и на фолији, тако да нас чека велики рад наредних дана да све то санирамо и да очистимо овај снег, само молимо Бога да не буде већег мраза, све остало ће се средити“, каже за ТопПрес Миле Радосављевић, воћар из околине Тополе.

Фото: ТопПрес

Овај воћар на свом имању узгаја јагоду у заштићеним условима и истиче да због ниских температура берба ће каснити.

Поред воћара оштећења су претрпели и произвођачи расада и једино чему се надају ових дана то је да температуре не пређу други степен испод нуле.

ТопПрес

Фото: ТопПрес