Топола – У Средњој школи „Краљ Петар I“ данас није било наставе због проблема са грејањем. Како је саопштено из ове школе колектив је био принуђен да обустави наставу  због неадекватних услова за рад и ниске температуре у школи.

„Недељама уназад наилазимо на огромно незадовољство ученика и родитеља као и оптужбе, да ми, професори прикривамо  ћутањем стање у школи. Ми смо заједно, константно  указивали на проблеме и седели са децом у хладним учионицама радећи свој посао у јакнама и нехуманим условима. Са ситуацијом смо упознали и министарку просвете која је посетила нашу школу у четвртак. Напомињемо, да уколико се ургентно не реши проблем гасификације школе бићемо принуђени да до даљњег обуставимо наставу и не закључимо оцене, самим тим и не завршимо полугодиште“, каже се у саопштењу колектива Средње школе у Тополи.

Заседао Привремени орган општине Топола

Данас је одржана седница Привременог органа општине Топола са само једном важном тачком, а то је захтев колектива Средње школе да се обезбеде бољи услови за грејање.

„На  поменуту седницу смо позвали директора Средње школе, Милоша Петковић, секретара Милана Николић и председника савета Дејана Марковић. Након кратке дискусије, питали смо директора школе зашто школа није ложена и преко викенда, како би се одржао континуитет грејања, а с обзиром да је упознат да му је сваки понедељак споран са грејањем. Директор нам је на то одговорио да је самостално проценио да није потребно да се ложи преко викенда јер је температура у плусу. Упозорили смо директора да такве ствари нећемо толерисати и да се школа мора ложити свакодневно. Општина је у претходном периоду одрадила пројекат гасификације Средње школе “Краљ Петар I”. Добили смо гаранције Владе РС и министарства енергетике и министарства просвете да ће до краја децембра бити одобрена средства за гасификацију Средње школе, али и поред тога, технички, од стране Србијагаса, није могуће прикључити школу на мрежу пре 1-ог марта. Из тог разлога ћемо ванредно, данас у току дана, купити пет тона сушене Колубаре, и још пет тона у току следеће недеље, како бисмо имали нормално грејање. Да подсетимо да сушене Колубаре нема у слободној продаји и уз све напоре је тешко наћи. Председник привременог органа општине Топола, заједно са члановима привременог органа, ће сутра од 07:50  бити у школи, и присуствоваће првом часу у једном од одељења, како бисмо видели да ли су мере данас донете, уродиле плодом. Нагласио бих да су сви закључци на данашњој седници једногласно донети“, написао је на свом фејсбук профилу Драган Јовановић, председник Привременог органа општине Топола.

ТопПрес