putevi-Thinkstockputevi-Thinkstock

У Србији ће данас бити облачно и веома хладно, ујутро и пре подне местимично са слабим снегом,

уз мање повећање висине снежног покривача.

Од средине дана доћи ће до постепеног слабљења и престанка падавина, а по подне и увече до делимичног разведравања, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ветар ће бити слаб, променљив, од средине дана западни и северозападни, повремено умерен. Јутарња температура од минус 13 до минус 8 Ц, највиша дневна од минус 8 до минус 3 Ц.

У Београду ће данас бити облачно и веома хладно, ујутро и пре подне повремено са слабим снегом, уз мање повећање висине снежног покривача. Од средине дана доћи ће до постепеног престанка падавина, а по подне и увече до делимичног разведравања.

Ветар ће бити слаб променљив, од средине дана западни и северозападни, повремено умерен. Јутарња температура око минус 9 Ц, највиша дневна око минус 5 Ц.

Према прогнози за наредних седам дана, у четвртак ујутро биће изузетно хладно, у већини места са најнижом температуром од минус 20 до минус 14 Ц. Током дана доћи ће до постепеног наоблачења са југозапада, касније по подне и увече местимично са снегом.

Затим, до краја периода умерено и потпуно облачно, местимично са кишом, на планинама са суснежицом и снегом.

У петак током дана и у суботу ујутро местимично са кишом која ће се ледити на тлу. До°° недеље у кошавском подручју јак југоисточни ветар. Од петка температура у постепеном порасту.

ТопПрес/ Извор: Танјуг