tanjugtanjug

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, честитао је Међународни дан Рома свим припадницима ромске националне заједнице и рекао да као друштво радимо на томе да се подигне свест о проблемима са којима се Роми суочавају.

– Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је много тога урадило када је у питању побољшање услова живота Рома у Србији. Направљен је велики помак, али постоји још много тога у плану.

– Кроз спровођење антидискриминационих политика, настојаћемо да створимо повољан амбијент за ефикасно обезбеђивање заштите свих националних мањина, од било ког вида дискриминације – истакао је министар Ђорђевић, саопштено је из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Како је рекао министар, Министарство ће наставити и у наредном периоду да ради на оснаживању положаја Рома и Ромкиња, а главне активности Министарства усмерене су ка програму „Подршке ЕУ инклузији Рома-Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“ у оквиру кога је имплементациони партнер Стална конференција градова и општина.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/ Танјуг