Дани пољопривреде од сутра до 21. маја онлајн

Дани пољопривреде од сутра до 21. маја онлајн

Нови Сад –  Новосадски сајам наставља да подржава наш аграр. Међународни пољопривредни сајам, Новосадски сајам на платформи ExpoOnline.rs, организује Дане пољопривреде онлајн од сутра до 21. маја.

Осим излагача из Србије, наступиће и фирме из Чешке, Шпаније, Румуније, Холандије и Хрватске. О томе је са представницом Новосадског сајма Горданом Кнежевић разговарао за РНС Стеван Давидовић.

„Дани пољопривреде“ нису замена за Пољопривредни сајам који се обично одржава у ово време већ су подршка аграру, како смо је назвали. Они ће трајати четири дана, од 18. до 21. маја а онај „прави“ сајам планирамо за септембар, од 18 до 24.

„Оно што је најактуелније су субвенције, тј. конкурси за суфинансирање пољопривреде које пољопривредни произвођачи не би требало да пропустите. На нашим стручним догађајима највише ће се говорити баш о субвенцијама“ рекла је Кнежевић.

Биће још речи о „B2B“ сусретима где ће бити прилике и за заинзтересовани посетиоци договоре о пословним могућностима. „Сви који су заинтересовани за такве састанке са неким од наших излагача, би требало да се пријаве и региструју за те састанке, претраже робне групе које их интересују и тамо ће наћи особе које су задужене за њихов контакт“ додала је саговорница.

Највише ће бити приче о пољопривредној механизацији и прикључним машинама, опреми (за наводњавање, прераду производа) али и прехрамбеним производима, семенском материјалу, материјалу за заштиту биља, осигурању.

Оно што посетиоци могу да очекују су представљање робних група (осим сточарства), међу њима производа органског порекла и малих прољопривредних произвођача а они и сами могу да организују псоловне B2B састанке.

„Биће и наградне игре на које смо навикли, па ће организатор Агропанонка поклонити трактор Белорус 82.1. Игра је почела од 10.маја и трајаће до 10.јуна а сви који се пријаве за поклон игру на нашој платфофрми морају имати саобраћајну дозволу трактора Белорус закључила је Кнежевић.

Да би се пријавило на платформу укуца се у претраживачу expoonline.rs или преко сајта Новосадског сајма.

У септембру ће ова могућност остати као додатна за оне који не могу да посете лично Сајам.

ТопПрес/ Извор: РТВ (Стеван Давидовић)

KOMENTARI