Топола – Драгица и Мирослав Даниловић провели су године радећи са децом као просветни радници, најпре у школи у Маскару а потом у Основној школи „Сестре Радовић“ у Белосавцима. Због свог богатог искуства и бројних активности којима се баве ово двоје учитеља сврстава се у најбоље које Топола има. Као такви узели су учешће на разним окупљањима а ових дана путоваће и у Сарајево где се одржава образовна конференција „Асоцијација најбољих наставника бивше Југославије“

Фото: ТопПрес

„Од 26. маја – 29. маја одржаће се образовна конференција по трећи пут, брачни пар Даниловић трећи пут путује на овакав скуп, били су већ у Будви и Београду. Они су једни од најбољих које наша школа има, најкреативнији, прави су пример учитеља који може деци показати доста тога. На најлепши начин ће представити нашу школу а надамо се да ће са тог путовања донети и једну диплому као најбољи наставници бивше Југославије“, рекла је за ТопПрес Слађана Мијовић, директорка Основне школе „Сестре Радовић“.

Директорка Основне школе „Сестре Радовић“ из Белосаваца, Слађана Мијовић, фото: ТопПрес

Драгица са поносом истиче да су оваква окупљања веома важна за њу и њеног супруга јер имају прилику да широј јавности презентују школу из које долазе.

„То је један  величанствен скуп на коме ће бити најкреативнији, најбољи и најуспешнији наставници бивше Југославије, међу њима је и Жељана Радојичић Лукић која се сврстала међу најбоље наставнике света. Конференција нас окупља да размењујемо искуства и преносимо у своје школе, част је кадфа чујемо назив наше школе међу толико наставника. Представићемо школу са разним предметима који  су инспирисани у нашој школи и реализовани у учионицама“, каже Драгица која већ 30 година учи децу.

Драгица Даниловић, учитељица из Белосаваца, фото: ТопПрес

Даниловићи ће у Сарајево понети и предмете који су израђени у оквиру ученичке задруге која већ две године успешно послује у склопу школе.

ТопПрес

Предмети са којима ће се Даниловићи представити у Сарајеву, фото: приватна архива
фото: приватна архива
фото: приватна архива