Исплате за давања по хектару су у току и до сада је средства добило 100.000 пољопривредних произвођача, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и навело да пољопривредници захтеве могу да подносе до 31. маја.

Из Министарства наводе да се не чека да истекне време за јављање предвиђено јавним позивом, већ се пољопривредницима средства исплаћују одмах по обради захтева, како би што пре дошли до новца који им је потребан.

Додају да субвенција по хектару обухвата 6.000 динара плус 3.000 динара регреса за гориво, а интересовање пољопривредника је велико и до сада се по овом јавном позиву пријавило 235.000 произвођача.

У току је јавни позив за субвенције за краве за узгој телади за тов, а како би се изашло у сусрет пољопривредницима да стигну да прикупе документацију и пријаве се за жељену субвенцију, крајњи рок за пријаву је продужен до 15. маја.

Јавни позив за субвенције за краве за узгој телади за тов је расписан 10. априла и првобитно је било предвиђено да траје до 10. маја.

ТопПрес/ Извор: Танјуг