Делић: Ситуација нестабилна у Крагујевцу, пратимо стање

Делић: Ситуација нестабилна у Крагујевцу, пратимо стање

Крагујевац  – Епидемиолошка ситуација у Крагујевцу је нестабилна и расте број позитивних на корона вирус у односу на број тестираних, каже епидемиолог Института за јавно здравље у том граду др Предраг Делић и наводи да међу онима који су допутовали са летовања из Црне Горе нема много позитивних.

Делић је за Тв Пинк рекао да је број позитивних наспрам тестираних око 10 одсто, што доприноси томе да се ситуација сматра несигурном.

Прошле недеље бележили смо смањење позитивних али је након тога настављен тренд да од броја тестираних буде10 одсто позитивних и зато је важно праћене и придржавање свих мера, рекао је он.

Дневно се у Крагујевцу тестира око 200 људи, међу њима и они који желе да путују.

Несигурној ситуацији, каже Делић, допринело је опуштање, организовање прослава где је већа могућност заражвања. Истиче да је комуналној полицији и инспекцији тешко да сва та места обиђе и спречи окупљања.

Према најновијим подацима Института за јавно здравље, од 151 обрађеног узорка са територије Шумадијског округа било је четворо корона позитивних, а сви новоинфицирани су из Крагујевца.

Од почетка епидемије до данас у Шумадијском округу тестирано је 24.527 особа, од којих је 2.502 било инфицирано, од чега у Крагујевцу 1.942, Аранђеловцу 175, у Книћу 140, Баточини 87, Тополи 84, Рачи 57 и Лапову 16.

У кућној изолацији у том округу тренутно је 185 особа – у Крагујевцу 160, Книћу 14, Баточини 7, Рачи 4, док у Аранђеловцу, Тополи и Лапову нема изолованих.

У Клиничком центру Крагујевац (КЦК) на лечењу је 14 пацијената, а на респиратору је двоје оболелих од ковида 19.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0