Фото: Б92Фото: Б92

Топола- Пре десет година ни у једном селу у општини Топола није било дигиталне телефонске централе, за само десет година ова општина је успела да опреми  сва села и да око 90 одсто становништва  добије интернет и кабловску.

„ У овој години смо заједно са телекомом инсталирали  12 нових дигиталних станица на територији општине Топола. У потпуности смо завршили дигитализацију правцем Белосавци- Јеленац-Маскар- Рајковац- Клока- Наталинци- Шуме. Модернизовали Винчу, Пласковац и све ободне делове Тополе“ изјавио је за Топ Прес председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић.

Он је додао да су у свим селима корисници укључени осим Клоке и Шума где је у току технички пријем инсталација и већина корисника ће бити укључена до краја године.

„ У наредној години у плану је потпуна дигитализација Овсишта и ободних делова Јарменоваца укључујући Војковце и Манојловце. У Овсиште је довучена оптика и решен је центар села у пречнику од два километра остао је само обод села“ додао је Јовановић.

На овај начин свим корисницима је омогућен бржи интернет и дигитална телевизија. Општина Топола је радила пројектну документацију и имовинско правне односе а Телеком је финансирао.

ToпПрес