Рача – У средњој школи „Ђура Јакшић“ у општини Рача код седморо ученика из три одељења потврђен је ковид-19, а ученици су смештени у самоизолацију од 14 дана и њихово здравствено стање је добро, наводи се у саопштењу директорке Сање Радојевић.

Медији су пренели раније да је та школа пред затварањем због великог броја ковид позитивних, а Радојевић указује да је петоро матураната од понедељка у самоизолацији, те да су заражени и по један ученик из два одељења трећег разреда.

Наводи и да је школа, од тренутка када је обавештена о првом инфицираном, остварила интензивну сарадњу са Институтом за јавно здравље у Крагујевцу, по чијим инструкцијама ће даље поступати.

Радојевић је навела да је закључено да су се ученици заразили на прославама пунолетстава и окупљањима у затвореном простору са великим бројем присутних и истакла да се од почетка школске године улажу сви напори да се мере заштите поштују.

Председник општине Рача Ненад Савковић рекао је за Танјуг да постоји могућност да се затвори цела школа, уколико се повећа број заражених, али да за сада та опција није укључена.

ТопПрес/ Извор: Танјуг