Ђерлек: Боље спречити, него лечити – разматра се прелазак на онлајн наставу

Ђерлек: Боље спречити, него лечити – разматра се прелазак на онлајн наставу

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је данас да се родитељима прави проблем у ситуацији да ће и ученици нижих разреда похађати онлајн наставу, али боље је превентивно деловати него да се нешто искомпликује, па се разматра да деца пређу на одређени период на онлајн учење.

Британски сој напада млађе људе, то је омладина на факултетима, виши разреди основних школа, али у болницама имамо примере и деце од 1. до 4. разреда. Превентива је ипак боља него да чекамо да се нешто искомпликује. Разматра се да деца пређу на одређени период на онлајн наставу, рекао је Ђерлек за Курир ТВ.

Врло је рано говорити о видљивим резултати пооштрених мера. Оно што је извештај Комуналне милиције и инспекције јесте да су имали мање посла него претходног викенда, рекао је он.

Потребна нам је помоћ грађана Србије, није довољно само носити маску морамо држати и дистанцу, морамо поштовати комплетне епидемиолошке мере, навео је Ђерлек.

Грађани Србије морају бити веома обазриви после прве, али и друге дозе вакцине, јер је било случајева да се људи заразе и након вакцинације, што је обично узрок недовољног поштовања епидемиолошких мера, поручио је он.

Ђерлек је указао да је масовна вакцина једини спас за држављане Србије.

Треба да се усредсредимо на поштовање епидемиолошких мера, да не размишљамо много о попуштању и наравно, вакцинација је веома битна, рекао је он.

ТопПрес/ Извор: Фонет

KOMENTARI