Foto: Tanjug/Zoran ŽestićFoto: Tanjug/Zoran Žestić

Министар рада и запошљавања Зоран Ђорђевић изјавио је да је од суботе, када је отворена посебна телефонска линија, стигло више од 600 пријава за рад на црно.

Ђорђевић је за Прву ТВ изјавио да су се углавном јављали они који раде непријављени, затим радници који сумњају да им се не уплаћују доприноси у складу са законом, као и да пријаве неке друге фирме за које знају да њихови радници раде непријављени.

Ђорђевић је казао да ће инспекција проверити све пријаве, изаћи на терен и утврдити да ли се крши закон.

На питање колико тренутно радника ради на црно, ресорни министар је казао да је то тешко рећи и да би било лоше „ако би рекао било коју цифру јер не би била права, са упориштем”.

„Не раде сви који раде на црно, имамо доста случајева да су пријављени на одређену плату а остало добијају на руке, то је вид сиве економије и ми се против тога боримо”, навео је Ђорђевић.

На питање о реформи пензијског система коју заговара Партија уједињених пензионера Србије, министар рада је казао да није заговорник таквих радикалних промена јер сада није тренутак за то.

„У овом тренутку нисмо за промену пензијског Система, желимо да дигнемо државу и онда можемо да размишљамо о променама. Сада би било погрешно”, навео је Ђорђевић.

Он је истакао да пензионери немају разлога за страх, ПИО Фонд функционише одлично.

„Ми смо предвидели 30 одсто субвенција државе за пензије ове године, и у права два месеца и мање уплаћујемо и биће повећања пензија”, казао је Ђорђевић.

ТопПрес/ Извор: Б92