У Србији данас почиње међународна акција појачане контроле саобраћаја „Роудпол“ (Roadpol) коју спроводи Управа саобраћајне полиције МУП-а до 1. маја, рекао је Дејан Стевић из Управе, који најављује да ће тог дана бити спроведена и акција 24-часовног мерења брзине на најважнијим путевима.

У овом периоду је током претходне четири године, нажалост, на нашим путевима страдало 58 учесника у саобраћају. Због тога смо се одлучили да ове године у овом периоду предузмемо све непходне мере, са свим материјалним и људским формацијама, и заштитимо безбедност учесника у саобраћају током празника, рекао је Стевић за Танјуг.

Он је рекао да ће до 1. маја у оквиру организације Роудпула трајати акција мерења непрописне брзине у којој МУП Србије учествује заједно са 30 европских полиција.

Стевић је прецизирао да ће саобраћајна полиција свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео-надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције пресретачима, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

У склопу ове акције, у среду 1. маја биће реализована акција Спид маратон (Speed Marathon), током које ће на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа, рекао је Стевић.

Он је додао да, одмах након завршетка празничне акције, почиње 4. Централна акција Управе саобраћајне полиције, усмерена на откривање и свих осталих прекршаја, а која ће трајати од 2. до 7. маја.

ТопПрес/ Извор: Танјуг