До 19. фебруара траје јавни позив за доделу стипендија студентима докторских академских студија који је расписало Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Биће додељено 200 стипендија за различите научне области, а добитници стипендија биће укључени у рад акредитованих научноистраживачких организација.

Упућен је и јавни позив студентима мастер академских студија и истраживачима да се пријаве за стипендије и за финансијску подршку која се пружа у оквиру пет програма.

Циљ програма је подстицање и развој кадрова за бављење научно-истраживачким радом, а за реализацију подршке у оквиру пет програма Министарство је у буџету за ову годину обезбедило 817.939.400 динара.

Министарство ће финансијски подржати 17 различитих активности студената, доктораната и истраживача међу којима су и суфинансирање учешћа на научним скуповима, студијских боравака у иностранству, трошкове пријаве и одбране докторских дисертација истраживача и стипендиста Министарства, пост-докторског усавршавања истраживача.

Биће издвојена средства и за набавку научне и стручне литературе из иностранства, издавање научних часописа и монографија, одржавање научних скупова и суфинансирање колективних чланарина у међународним научним удружењима и организацијама.

ТопПрес/ Извор: Танјуг