Топола – Самохрани отац троје малолетне деце Миле Ђокић из села Доња Трешњевица код Тополе, са правом каже да је од свих заборављен. Ова породица годинама мучи муку са путом који води ка њиховој кући и после више обраћања надлежнима у локалној самоуправи њихов кањави сокак још увек није дочекао камен.

„Годинама је овако, ако је пролеће код нас је блато и вода, ако је зима ми смо завејани и одсечени од света, јер се овде не чисти, ако је лето рупе по путу ногу да поломиш, које год годишње доба да је нама нема помоћи. Деца ми иду у школу, обују стару обућу да би изашла на главни пут па се онда презују да им се другари не би смејали како иду каљави. Ово је брука и срамота за 21 век, да деца газе блато а и колима једва пролазим“, каже за ТопПрес Миле Ђокић.

Овај очајни домаћин наглашава да је више пута добио обећање да ће пут ка његовој кући бити саниран, међутим до данашњег дана ништа није урађено.

Каљави сокак води до Ђокићи, фото: ТопПрес

„Рекли су, урадиће и сваке године тако а ево још увек ништа. Недавно су насипали пут, једну деоницу од главног пута ка нама, али и са тим се стало и до нас камен није стигао. Ја сам интервенисао више пута, звао, питао али очигледно смо ја и моја деца заборављени“, прича Ђокић.

У овом делу села није проблем само пут, већ и високо растиње које се налази уз саму проблематичну деоницу.

ТопПрес