До понедељка све закључано осим прехрамбених продавница, апотека и пумпи

До понедељка све закључано осим прехрамбених продавница, апотека и пумпи

Од вечерас до понедељка у Србији неће радити ништа осим прехрамбеним продавница, апотека и пумпи, објавила је Председница Владе Ана Брнабић.

Брнабић је рекла да неће бити уведен полицијски час, нити потпуна забрана кретања.

„Ово је компромисно решење. Дуго смо и жустро разговарали око мера, покушавамо и даље да нађемо најбољи могући баланс између заштите здравствених радника, заштите радних места и подршке привреди и менталног здравља нације“, рекла је Брнабић.

Она је навела да се очекује да масовна вакцинација почне да даје озбиљне резултате и да бројеви почну да стагнирају.

Зато је апеловала још једном на све грађане да се вакцинишу.

Вртићи ће наставити да раде. Највероватније и нижи разреди основне школе од понедељка прелазе на онлајн наставу, макар на седам дана, рекла је премијерка Брнабић.

Претходна два викенда у Србији су радиле само продавнице прехрамбене робе, апотеке,бензинске пумпе, док је све остало било затворено.

Од прошле недеље комплетно на онлајн наставу прешли су ђаци средњих школа, док су им се од ове недеље придружили и старији основци.

Међутим, очигледно да то није било довољно јер број новозаражених је сваким даном изнад 4.500, убрзано се повећава број пацијената на болничком лечењу, капацитети ковид болница у Београду су попуњени, те је поново у ковид систем једним делом ушла и КБЦ Звездара.

Медицински део Кризног штаба већ дуже тражи да се мере пооштре и да се све затвори на две недеље ( осим продавница прехрамбене робе , апотека, бензинских пумпи)

Вртићи ће наставити да раде; највероватније и нижи разреди основне школе од понедељка прелазе на онлајн наставу, макар на седам дана, рекла је премијерка Ана Брнабић.

ТопПрес/ Извор: РТС

KOMENTARI