Топола-  У четвртак, осмог марта у скупштинској сали Општине Топола биће уручено 10 “пензионерских картица” – идентификационих картица пензионерима Тополе, објављено је на сајту општине Топола. Картице ће пензионерима, са почетком у 10 часова, свечано са руководством општине уручити Миодраг Николић директор крагујевачке Филијале Републичког фонда пензијског и инвалидског осигурања. Свечана додела представљаће почетак промоције сениорских идентификационих картица које ће до краја априла поседовати сваки пензионер.

Пензионерске картице Фонда ПИО ће моћи да се или лично подигну у филијалама уз личну карту или ће бити достављене на кућну адресу поштом. Намењене су свим пензионерима без обзира коју врсту пензије користе. Циљ је омогућити да сви пензионери у Србији имају могућност да користе погодности картице. Оне омогућују пензионерима да докажу статус пензионера тако да су много комфорније, безбедније и једноставније за коришћење.

Моћи ће да се користе рецимо за издавање виза, за остваривање попуста у аутобуском саобраћају, попуста у трговинама и коришћењу осталих погодности. Сваки пензионер ће уз картицу добијати и обавештење Фонда чему је картица немењена, како је могу користити и сличне корисне информације.

ТопПрес