Комисија за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом доделила је данас још 90 кућа и то за 13 младих пољопривредника, 13 самохраних родитеља и 64 породице, саопштило је Министарство за бригу о селу.

Ресорни министар Милан Кркобабић изјавио је да нови захтеви стижу свакога дана и навео да рецимо једна од кућа, она у селу Торак у општини Житиште са 64 квадрата и седам ари плаца кошта 399.000 динара.

Максималне дозвољене износе од 1,2 милиона динара достигле су сеоске куће у апатинским селима Купусина и Сонта, затим у селима Утрине и Мол у Ади, док се највећа додељена кућа, површине 268 квадрата налази у селу Плавна у Бачу.

Средства за куповину сеоских кућа се додељују по редоследу пристиглих пријава и тако ће се радити све док се паре не утроше а најкасније до 1. новембра ове године.

За бесповратна средстава за куповину сеоских кућа могу да се пријаве млади брачни и ванбрачни парови, самохрани родитељи и пољопривредници до 45 година живота.

За ову намену је у овогодишњем републичком буџету издвојено 500 милиона динара а лане је додељена 651 кућа са окућницом.

ТопПрес/ Извор: Танјуг