Топола – Кроз пројекат  „Хитан одговор Републике Србије на  COVID-19“ од Министарства здравља у Дом здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи стигло је ново санитетско возило. Возни парк Дома здравља поседује неколико санитетских возила, али надлежни истичу да је ово возило најопремљеније и најсавременије па се може сврстати у ред санитета који су при великим здравственим центрима, што је за општину Топола веома значајно.

„Дом здравља је од марта месеца богатији за још једно возило које је добијено из пројекта у  склопу ковид инфекције од Министарства здравља да би помогли што бољем збрињавању пацијената првенсвено због ковида а остаће наравно и за даље. Санитет је богат опремом, најопремљенији до сада, испуњава све услове за збрињавање компликованих случајева и транспорт до оближњих установа. Велика је част и привилегија што смо управо ми добили овакво једно возило“, рекла је докторка Тамара Каматовић, начелник опште праксе Дома здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи.

Фото: ТопПрес

Возач Дома здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи, Дејан Николић наглашава да је за безбедан и брз транспорт тешких случајева овакво возило било потребно, али како каже, постоји потреба за још једним санитетом. Такође наглашава да је потребно уредити паркинг простор за возила како би била склоњена и заштићена од свих временских неприлика.

Иначе, Дом здравља у Тополи у свом возном парку поседује још три санитета и возило за превоз пацијената на дијализу.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес