Домаћим туристима подељено 120.000 ваучера

Домаћим туристима подељено 120.000 ваучера

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић изјавила је да је грађанима подељен рекордан број од 120.000 ваучера за боравак у хотелима у Србији и навела да за долазак у нашу земљу влада велико интересовање и страних туриста.
Матић је за РТС рекла да влада велико интересовање за ваучерима и да су у току преговори са Министарством финансија за додатни број, као и да ће током јула и августа запосленима у туризму бити додељена помоћ државе у висини пуне минималне зараде.
Србија је јако позната по невероватно ефикасној и доброј вакцинацији и то је нешто што нашу земљу чини сигурно и безбедном, а то је један од приоритета у овом тренутку за успешну туристичку сезону“, истакла је Матић.

Она је навела да се на међународном сајму туризма у Мадриду, одржаном прошле недеље, Србија представила као безбедна дестинација која има много тога да понуди.

„Препознају нас као центар, не само домаћег, него и регионалног туризма и сада смо више него икада у фокусу и јако тражена дестинација“, нагласила је Матић.

Она је додала да је људе који се баве туризмом на сајму у Мадриду највише интересовало како је Србија тако успешно спровела вакцинацију и да су упутили честитке руководству наше државе.

„Њих је јако занимало на који начин смо то успели да организујемо. Они сматрају да смо ми безбедна дестинација. Такође, занима их како ћемо даље, пре свега, ту епидемиолошку ситуацију контролисати“, казала је Матић.

Шта подразумева укидање роминга од 1. јула

Министарка Матић изјавила је да ће меморандум о укидању роминга с Грчком бити имплементиран од 1. јула и подсетила да ће се тада укинути и роминг између држава Западног Балкана.

 

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI