Фото: РИНА

Горњи Милановац – Да добре идеје увек добро и пролазе на свом примеру показао је и један ентузијаста и љубитељ природе из села Заграђе на Руднику. Драган Богдановић самоинцијативно је направио путоказе на планини, али не обичне већ веома занимљиве, необичне, а првенствено привлачне бројним туристима којих је све више на планини Рудник.

– Овде је природа прелепа у свако доба године и зато сам желео колико сам могао да дам и свој допринос у развоју туризма. Почео сам да правим путоказе пре двадесет година, прво сам кренуо од своје куће, а затим наставио даље. Сви су написани ћирилицом, а има добро познатих наших српских афоризама, шале али и јако лепи цитати, рекао је за РИНУ Драган.

Фото: РИНА

У његово необичној колекцији, коју је уступио природи и љубитељима исте на дар, налази се 351 знак. Направљени су углавном од дрвета и прпостиру се на површини од километар ипо. Иако су написани на српском националном писму, веома су занимљиви и странцима.

– Највише има Руса и Словенаца, али долазе и Енглези, Холанђани. Био нам је један Агриканац и један Вијетнамац. Буду им занимјиви ови путокази, иако их не разумеју. Ми се трудимо да им објаснимо шта на ком пише. Обавезно се сви сликају поред њих и тако имају успомену са Рудника, додаје овај „путописац“ како га зову комшије.

Фото: РИНА

Његови занимљиви путокази само су још један у низу разлога због којих би требало да обиђете планину Рудник и Острвицу која плени својом лепотом у свако доба године.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА