Топола – На јучерашњој седници Општинског већа у Тополи повучена је тачка која се тицала суфинансирања пројеката медијских садржаја. До повлачења тачке дошло је након приговора члана општинског већа задуженог за инфраструктуру Драгана Јовановића, који није био сагласан са предлогом трочлане комисије која је заседала и донела предлог расподеле средстава за ову намену.

Јовановић који је прешао пут од позиције, опозиције,  до посланика на Вучићевој листи још једном је демонстрирао политичку бахатост. Можда због тога овај прелетач који је на политичкој сцени Тополе ведри и облачи већ трећу деценију мора да схвати да постоје и људи који држе до речи и поштовања закона. Његов је изгледа интерес да средства опредељена „РТВ Сунце“ треба увећати на штету топољских, мада је тачно да су овде сви далеко испод минималца.

Очигледно је да му једини електронски медиј из Тополе који не преписује његове бајке не одговара. Тако се годинама према Топ Пресу односио уцењивачки и потцењивачки.

Иначе за медије из буџета општине одваја се минимални износ од 1.400.000,00 динара, који се годинама и годинам није мењао. Највећи део те суме добијали су медији из околних општина.

На основу предлога комисије за медијско суфинансирање што се нашло на Већу као тачка Дневног реда средства за пројекте додељена су на следећи начин:

-Марија Лазаревић ПР „ТОП МЕДИЈА“, портал ТопПрес у износу од 350.000, 00 динара;
-Агенција „Браф“ из Тополе, портал „Новинице“ 200.000, 00 динара и иста Агенција 350.000, 00 динара.
-Издавачка делатност „Стварност“ из Аранђеловца 50.000, 00;
-Зоран Радосављевић ПР Агенција „Тречна“ Аранђеловац 50.000, 00;
-РТВ „Сунце“ (ТВ) 300.000, 00 и РТВ „Сунце“ (Радио) 100.000, 00 динара.

Међутим на инсистирање Јовановића тачка је скинута јер сматра да средства медијима из Аранђеловца треба знато увећати на штету Топољских.
Он је предложио да се поново сазове комисија и вероватно под његовим притиском промене предложени износи. Међутим, то је противзаконито и могуће је једино расписати нови конкурс. Комисија која је оценила пројекте и у складу са тим донела одлуке и написала образложења то не може урадити.

ТопПрес