foto-aleksandar-jelenicfoto-aleksandar-jelenic

Топола – Јуче је у сали Културног центра у Тополи, оджан угледни  час на тему „Обрада драмског текста и дечје драмско стваралаштво“. Час је одржао учитељ Александар Јеленић.

„Идеја за реализацију овог облика наставе настала је као жеља да ученици приступе обради наставних садржаја на један другачији начин, изван учионице, у једном окружењу које је нераскидиво повезано са термином драмски текст. Циљ је био  да се испита ефекат учења откривањем у непосредној животној стварности, у којој се ученици сусрећу с природним и културним окружењем кроз директан контакт са предметима сазнања“, рекао је Александар Јеленић.

Организовање и припремање ученика другог разреда за реализацију одвијало се у договору са родитељима, директорком  основне школе  „Сестре Радовић“ из Белосаваца и  радницима Културног центра Топола.

У реализацији овог облика наставе, као специјални гост, придружио  се Александар Дунић, глумац Позоришта на Теразијама, који је сугестијама и корисним саветима упутио ученике на побољшање драмског израза.

„Осим остварених бројних специфичних циљева везаних за обраду драмског текста, такође је дат допринос неговању и развијању позоришне уметности, подстакнута  афирмација драмског стваралаштва ученика, ученици су се подсетили елемената културе понашања у позоришту и побољшана је сарадња између школе и установе културе“, закључује Јеленић.

ТопПрес