Топола – У засеоку Варагићи у Доњој Трнави у општини Топола као да је време стало. Према речима овдашњих мештана проблема је много а решења нигде. Наиме, сокак који води до четири куће у овом делу села је испуњен рупама пуним воде а поред таквог пута налазе се дрвене бандере и мотке које придржавају жице од струје да не падну.

„Колима не може лако да се прође, рупе, блато а када дође зима и да не причам који је проблем. Старе дрвене бандере подупиране моткама да не би попадале, чим дуне јачи ветар страхујемо да не дође до споја жица и пада бандера. Иако овде има мало кућа, овај пут користе многи јер спаја засеок Миленићи и школу, ко иде преко. Ми који овде живимо принуђени смо да идемо тим путем јер други немамо, тако да можете мислити како нам је сваки дан када газимо ово блато“, прича за ТопПрес мештанка из овог засеока у Доњој Трнави.

Дужина овог пута је око једног километра а исто толико је и потребно до изласка на први асфалтни пут у селу. Како кажу у засеоку  Варагићи, задњи пут су тешке машине биле код њих пре осам година када је насипан камен.

ТопПрес